Akár a tulajdonos/üzembentartó saját hibájából, akár más hibájából történt a káresemény (okozott kár), a Marsal Kft számos módon nyújt segítséget a bajba jutott autósnak.

Fontos tudni, hogy a káreseménykor minden esetben ki kell tölteni egy un. baleseti bejelentőt, javasoljuk, hogy ezt a formanyomtatvány (sokan kék-sárga baleseti bejelentőként ismerik) érdemes az autóban tartani. A nyomtatvány nyomtatványboltokban is beszerezhető, vagy érdemes annál a biztosítónál kérni, ahol kötelező felelősségbiztosításunk van.

A baleseti bejelentő tulajdonképpen a baleset helyszínén rögzíti a balesetben résztvevők személyét, az érintett járműveket vagy egyéb tárgyakat, s ez az alapbizonylata – amennyiben ez valamilyen biztosítást érint – a biztosító kárrendezési folyamatának. E bizonylat tartalmazza azt is, hogy a helyszínen van-e olyan fél, aki a károkozást elismeri, továbbá tartalmazza a felelős biztosítójának adatait is.

A baleseti bejelentő kitöltése utáni további fontos feladat, hogy a káreseményről – a balesetben érintettek felelősségvállaló nyilatkozata alapján – az érintett biztosítótársaságot is értesítse. Ez okozott kár esetében a károkozó felelősségbiztosítója, saját járműben okozott kár esetén, ha van casco biztosítása, akkor a casco biztosítója. A legnagyobb biztosítótársaságoknál használható kárbejelentőket ide kattintva érheti el.

A Marsal Kft a teljeskörű kárügyintézést ügyfelünk vagy a károkozó számos biztosítótársaságnál kötött biztosítás alapján vállalja. A két, jelenleg meghatározó biztosításpiaci szereplő, az Allianz Hungária és a Generali Biztosító esetén ez önálló kárfelvételi jogot is jelent, esetükben a Marsal Kft szakembere végzi el a bejelentett kár tényleges felmérését a biztosító kárszakértője helyett, mely jelentős idő megtakarítást jelent a tulajdonosnak a kárrendezés folyamatában.

A már említett biztosítóktól eltérő biztosítók esetében is természetesen vállaljuk a kárügyintézést, ezekben az esetekben az adott biztosítótársaság kárszakértőjének bevonásával történik meg a kárfelvétel és az esetleges pótszemlék is.

A teljeskörű ügyintézés alapja a járműtulajdonos/üzembentartó cégünk felé tett meghatalmazása, mely alapján a biztosítótársaság minden, a javításhoz, kárrendezéshez szükséges információt megad részünkre (esetleges önrész összege, mértéke, jogalap és fedezet) és közvetlenül felénk fizeti ki a kártérítés összegét is a tulajdonos/üzembentartó egyidejű tájékoztatása mellett. A meghatalmazással egy jelentős káresemény esetén Önnek nem jelent anyagi terhet a javítás összege még átmenetileg sem. A különböző biztosítótársaságoknál alkalmazott meghatalmazás mintákat ide kattintva tudja megnyitni.

Kárszakértőnk a különböző káresemények során a biztosítótársaságtól igényelhető egyéb kártérítési lehetőségekről is pontos, naprakész információval tud szolgálni, leggyakrabban előforduló esetként a bérautó térítésének lehetőségeit emelnénk ki.