Szervizeinkben (Pápa, Ajka-Bakonygyepes, Veszprém) elsősorban Opel, Suzuki és Isuzu gépkocsik szervizelését látjuk el, de természetesen – lehetőségeink és kapacitásaink függvényében – egyéb márkák javítását, karbantartását is vállaljuk.
Garancia keretében végzett szervizszolgáltatásaink körébe tartozik az Opel, Chevrolet és Suzuki típusú gépkocsik importőrök által meghatározott javítása, hibás vagy hibásnak vélt alkatrészek cseréje minden olyan esetben, amikor a gépkocsi még gyártói vagy megvásárolt garanciával rendelkezik. A garanciális javításokat ügyfeleink számára díjmentesen végezzük. Fontos megjegyeznünk, hogy nem tartozik a garanciális javítások körébe a kopó-forgó alkatrészek normál elhasználódásból adódó cseréje, továbbá a gépkocsi műszaki állapotának, állagának megőrzése érdekében végzett karbantartás (ismertebb nevén éves szerviz, inspekció).
Garancián túli szervizek körében két típusú munkát nevesíthetünk:

  • karbantartás jellegű munkák közé tartoznak a már említett éves átvizsgálások, melynek jellemzője, hogy az adott gyártó által meghatározott futásteljesítményhez vagy időszakhoz kötődő, karbantartás jellegű munkaműveleteket végezzük el a gépkocsin. Ilyenek – többek között – a motorolaj csere, vezérlés cseréje, szűrők cseréje, de idetartoznak a műszeres ellenőrzések, szemrevételezéses (pl. karosszéria, kipufogórendszer) ellenőrzések is. Legtöbb esetben a futásteljesítményhez vagy időszakhoz kapcsolódó munkák szakszerű elvégzése és ennek dokumentálása a garancia időszakon belül a gyártói garancia érvényesítésének feltétele, és ezen munkák szakszerű elvégzése szavatolja gépkocsija hibamentes működését.
  • Javítási munkák között azokat a munkákat említhetjük, melyek a karbantartási munkák mellett (is) előforduló meghibásodások megszüntetését, a gépkocsi biztonságos és üzemszerű működését biztosítják. Ilyenek a futómű, a kipufogórendszer, az üzemanyag ellátó rendszer javításai, az elektronikai rendszer és a kapcsolódó alkatrészek hibáinak orvoslása, melyhez ma már szinte minden esetben műszeres diagnosztika is szükséges.

Tudjuk, kevesen vannak, akik szívesen töltik várakozással az időt egy szervizben, mialatt autóját javítják. Szervizeinkben a tervezhető munkákra időpont foglalási lehetőséget biztosítunk, s ha egy-egy nagyobb munka okán várakoznia kell, számos lehetőség közül választhat: vannak, akik szívesen állnak meg szerelőnk mellett (saját felelősségre nálunk ez is lehetséges), s figyelik a munkáját, esetleg beszélgetnek egy-egy műszaki problémáról, jelenségről. Vannak, akik kihasználják az időt és munkával, vagy éppen valamilyen szabadidős tevékenységgel töltik az ügyféltérben idejüket, vannak, akik élnek az alternatív közlekedés lehetőségével, s hazafuvarozzuk őket vagy éppen felfedezik a város nevezetességeit.

Mind a karbantartás jellegű, mind a javítás jellegű munkákhoz alapvetően megfelelő, jó minőségű alkatrész, tudásbázis és szakképzett munkaerő szükséges. A Marsal Kft-nél büszkék vagyunk arra, hogy immár 25 éve e három feltételt folyamatosan tudjuk biztosítani. Alkatrész forgalmazásunk legfőbb információiról az alkatrészértékesítés pont alatt bővebben is tájékozódhat.

És ne feledkezzünk meg a hatósági műszaki vizsgáról sem! Szándékosan nem a szervizmunkáknál foglalkozunk e tevékenységünkkel, hiszen fontos tudnia, hogy a műszaki vizsgáztatás – melyet természetesen pápai, ajka-bakonygyepesi és veszprémi szervizünkben is folytatunk – nem javító, karbantartó tevékenység. A műszaki vizsgáztatás minden fontos információját megtalálja külön menüben, vagy ide kattintva is.