Szolgáltatások

 
Garanciális és garancián túli szerviz

Garanciális és garancián túli szerviz

 

Szervizeinkben (Pápa, Ajka-Bakonygyepes, Veszprém) elsősorban Opel és Suzuki gépkocsik szervizelését látjuk el, de természetesen – lehetőségeink és kapacitásaink függvényében – egyéb márkák javítását, karbantartását is vállaljuk.
Garancia keretében végzett szervizszolgáltatásaink körébe tartozik az Opel, Chevrolet és Suzuki típusú gépkocsik importőrök által meghatározott javítása, hibás vagy hibásnak vélt alkatrészek cseréje minden olyan esetben, amikor a gépkocsi még gyártói vagy megvásárolt garanciával rendelkezik. A garanciális javításokat ügyfeleink számára díjmentesen végezzük. Fontos megjegyeznünk, hogy nem tartozik a garanciális javítások körébe a kopó-forgó alkatrészek normál elhasználódásból adódó cseréje, továbbá a gépkocsi műszaki állapotának, állagának megőrzése érdekében végzett karbantartás (ismertebb nevén éves szerviz, inspekció).
Garancián túli szervizek körében két típusú munkát nevesíthetünk:

 • karbantartás jellegű munkák közé tartoznak a már említett éves átvizsgálások, melynek jellemzője, hogy az adott gyártó által meghatározott futásteljesítményhez vagy időszakhoz kötődő, karbantartás jellegű munkaműveleteket végezzük el a gépkocsin. Ilyenek – többek között – a motorolaj csere, vezérlés cseréje, szűrők cseréje, de idetartoznak a műszeres ellenőrzések, szemrevételezéses (pl. karosszéria, kipufogórendszer) ellenőrzések is. Legtöbb esetben a futásteljesítményhez vagy időszakhoz kapcsolódó munkák szakszerű elvégzése és ennek dokumentálása a garancia időszakon belül a gyártói garancia érvényesítésének feltétele, és ezen munkák szakszerű elvégzése szavatolja gépkocsija hibamentes működését.
 • Javítási munkák között azokat a munkákat említhetjük, melyek a karbantartási munkák mellett (is) előforduló meghibásodások megszüntetését, a gépkocsi biztonságos és üzemszerű működését biztosítják. Ilyenek a futómű, a kipufogórendszer, az üzemanyag ellátó rendszer javításai, az elektronikai rendszer és a kapcsolódó alkatrészek hibáinak orvoslása, melyhez ma már szinte minden esetben műszeres diagnosztika is szükséges.

Tudjuk, kevesen vannak, akik szívesen töltik várakozással az időt egy szervizben, mialatt autóját javítják. Szervizeinkben a tervezhető munkákra időpont foglalási lehetőséget biztosítunk, s ha egy-egy nagyobb munka okán várakoznia kell, számos lehetőség közül választhat: vannak, akik szívesen állnak meg szerelőnk mellett (saját felelősségre nálunk ez is lehetséges), s figyelik a munkáját, esetleg beszélgetnek egy-egy műszaki problémáról, jelenségről. Vannak, akik kihasználják az időt és munkával, vagy éppen valamilyen szabadidős tevékenységgel töltik az ügyféltérben idejüket, vannak, akik élnek az alternatív közlekedés lehetőségével, s hazafuvarozzuk őket vagy éppen felfedezik a város nevezetességeit.


Mind a karbantartás jellegű, mind a javítás jellegű munkákhoz alapvetően megfelelő, jó minőségű alkatrész, tudásbázis és szakképzett munkaerő szükséges. A Marsal Kft-nél büszkék vagyunk arra, hogy immár 25 éve e három feltételt folyamatosan tudjuk biztosítani. Alkatrész forgalmazásunk legfőbb információiról az alkatrészértékesítés pont alatt bővebben is tájékozódhat.


És ne feledkezzünk meg a hatósági műszaki vizsgáról sem! Szándékosan nem a szervizmunkáknál foglalkozunk e tevékenységünkkel, hiszen fontos tudnia, hogy a műszaki vizsgáztatás – melyet természetesen pápai, ajka-bakonygyepesi és veszprémi szervizünkben is folytatunk – nem javító, karbantartó tevékenység. A műszaki vizsgáztatás minden fontos információját megtalálja külön menüben, vagy ide kattintva is.

Karosszéria javítás, és fényezés

Karosszéria javítás, és fényezés gyári technológiával

 

A Marsal Kft pápai szervizében a karosszériajavítás és fényezés minden fontos eszközével – a huzatópadtól a fényezőfülkéig - és szakembergárdával is rendelkezünk annak érdekében, hogy autójának eredeti állapotát állítsuk vissza. Saját autómentőnkkel nem csak a Pápa környékén sérült autókat, hanem a tőlünk távolabbi helyeken balesetet szenvedett autókat is műhelyünkbe szállítjuk, így ezen szolgáltatással ajkai és veszprémi ügyfeleink – és leendő ügyfeleink – rendelkezésére is állunk.


Ha karosszériajavítást említünk, bizonyára mindenkinek a balesetben sérült autó képe villan fel elsőként, de ezek mellett a karosszéria javítási munkák (lakatos és fényező munkák) keretében is végzünk garanciális, ügyfeleink számára díjmentes javításokat, és egyéb munkákat is. Ez utóbbiak közé tartoznak a szélvédő, ablaküvegek javítása vagy cseréje, a kipufogórendszer javításai, az autó karosszériájának belső javításai is, továbbá külön is említést érdemel a fényszórók felújítása (polírozás és UV-álló lakkozás).


Természetesen a leglátványosabb munkák a sérült, balesetet szenvedett autók javításai, melyeket a legtöbb esetben egy biztosító teljes vagy részbeni kártérítése mellett végzünk. Jelenleg a két biztosítótársasággal (Allianz Hungária Biztosító és Generali Biztosító) állunk olyan kapcsolatban, mely teljeskörű kárügyintézést biztosít számunkra és ügyfeleink számára. A teljeskörű kárügyintézés folyamatáról külön fejezetben szólunk, az ügyintézés legfontosabb dokumentumait is e fejezetben találja meg.


Megértjük, hogy mindenkinek nagyon hiányzik az autó biztosította mozgásszabadság, ezért a karosszéria javítások idejére lehetőséget biztosítunk bérautó igénybevételére, jelentősebb javítások esetén igazán méltányos, kedvezményes áron.

 

Alkatrész értékesítés

 Alkatrész értékesítés

 Alkatrész értékesítés


Eredeti Opel, Suzuki illetve kiváló minőségű utángyártott alkatrészek ,kiegészítők, tartozékok, gumiabroncsok garanciával, 3 telephelyen 3 raktárban, készletről vagy rövid szállítási határidővel.

 

Az eredeti Opel alkatrészek kiváló minőségű, műszakilag fejlesztett és tesztelt darabok, amelyeket 2 év alkatrész garanciával támasztunk alá. Az alkatrész garancia keretein belül mind szervizeinkben beépített, mind pedig a máshol beépített, de a beszerelést igazolni tudó, pultos értékesítést követően a garancia idejében esetlegesen meghibásodott alkatrészt ingyenesen cseréljük. Így gépjárműve gyári minősége, és garanciája folyamatosan fennáll.

 

Természetesen nem csupán eredeti Opel alkatrészek forgalmazásával foglalkozunk, széleskörű és hosszú üzleti kapcsolataink, illetve beszállítói hálózatunk révén számos egyéb márkájú, bevizsgált minőségű alkatrész, kiegészítő, tartozék beszerzését, beépítését, értékesítését vállaljuk.
Ezen termékek általánosságban 1 év alkatrész garanciával rendelkeznek, de termékcsoportonként számos esetben ettől eltérően akár 2 évnyi garanciát is tudunk biztosítani.


Az úgynevezett utángyártott alkatrészek beszerzése, beépítése, értékesítése során elsődleges, és legfontosabb célunk az, hogy az eredeti minőséget a lehető legjobban megközelítsük, biztosítsuk.

 

Telephelyeinken a szakmával régóta foglalkozó, minősített, és folyamatosan továbbképzett, az alkatrészpiac folyamatos igényeit, változásait szem előtt tartó kollégáink várják régi és leendő új ügyfeleinket, akiknek legfontosabb célja és feladata az Önök elégedettsége, annak megtartása, növelése.

Nagy raktárkészletünknek, fejlett számítástechnikai rendszerünknek köszönhetően a javításhoz szükséges alkatrészek jelentős részét azonnal rendelkezésre tudjuk bocsájtani.


Természetesen nem tudunk minden terméket polcon tartani, ez esetben a már említett beszállító köreinkre, s az importőrre hivatkozva rövid szállítási határidővel próbálunk, és szeretnénk megfelelni ügyfeleinknek, hogy mielőbb élvezhessék a gondtalan autózás élményét.

Műszaki vizsgáztatás

 Műszaki vizsgáztatás

 

Gépkocsijának műszaki érvényessége a közúti forgalomban való részvétel feltétele. A műszaki vizsgálat feltételeit, a vizsgálatok rendjét jogszabályok (5/1990. KÖHÉM rendelet és a 6/1990. KÖHÉM rendelet) írják elő.


A Marsal Kft mindhárom szervizében (Pápa, Ajka-Bakonygyepes, Veszprém) a Nemzeti Közlekedési Hatóság felhatalmazása alapján, kijelölt vizsgabiztosokkal végzi a személygépkocsi, a 3,5 t megengedett össztömeg alatti teherjárművek műszaki vizsgáztatását (összkerék meghajtású járművekét is), beleértve a környezetvédelmi felülvizsgálatot is, továbbá felhatalmazással bírunk motorkerékpárok műszaki vizsgáztatására is.


A műszaki vizsgáztatásra vonatkozó kérelmet Magyarországon már forgalomba helyezett járművek esetén a gépjármű tulajdonosának, üzembentartójának személyesen vagy meghatalmazott útján kell kérnie egy erre kijelölt vizsgahelyen, így a Marsal Kft már említett telephelyein is. Meghatalmazás mintákat ide kattintva tud letölteni. Fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy nem magánszemély tulajdonos / üzembentartó esetén a kérelemhez csatolni kell a szervezet alapítói dokumentumait (társasági szerződés, alapító okirat, cégkivonat) és a képviseleti jogosultságot (aláírási címpéldány, aláírásminta) igazoló dokumentumot is.


A vizsgálati kérelemmel egyidejűleg igazolni kell azt is, hogy a gépjármű / motorkerékpár érvényes kötelező felelősségbiztosítással rendelkezik.


A műszaki vizsgáztatás folyamatában a már említett KÖHÉM rendeletben meghatározott, a közúti közlekedésben való részvételhez szükséges műszaki feltételeket vizsgálják szakembereink, javítási, karbantartási munkákat a műszaki vizsgáztatás során nem végeznek. (A műszaki vizsga nem azonos a gépkocsi általános karbantartási munkáival.)


Mindhárom szervizünkben a műszaki vizsga hatósági folyamata előtt a jármű előzetes átvizsgálását javasoljuk ügyfeleinknek. Az előzetes átvizsgálás során a sikeres műszaki vizsgához kapcsolódó minden műszaki követelményt ellenőrzünk, s ha szükséges, ajánlatot készítünk a szükséges javítás(ok)ra.


Előzetes műszaki átvizsgálás nélküli műszaki vizsgáztatásra is biztosítunk lehetőséget, azonban fontos megjegyeznünk, hogy amennyiben a jármű műszaki állapota nem felel meg a jogszabályi feltételeknek, s így nem lehetséges a műszaki érvényesség meghosszabbítása, ez nem mentesítő körülmény a műszaki vizsga jogszabályban meghatározott díjának megfizetése alól.

Eredetiségvizsgálat

Eredetiségvizsgálat

 

Az eredetiségvizsgálat – a műszaki vizsgához hasonlóan – hatósági tevékenységünk, a Marsal Kft mindhárom telephelyén (Pápa, Ajka, Veszprém) kijelölt vizsgabiztos végzi a tevékenységet a Nemzeti Közlekedési Hatóság felhatalmazása alapján.

 

Az eredetiségvizsgálat során a jármű azon azonosító adatai kerülnek vizsgálat alá, melyekről hitelt érdemlően bizonyítható, hogy a jármű fontos szerkezeti elemei épek, azokat mechanikusan vagy egyéb módon nem változtatták meg. A vizsgálat elvégzésére jellemzően tulajdonosváltás során kerül sor, ahol mind az eladó, mind a vevő vagy meghatalmazottjaik kérhetik a vizsgálatot. A vizsgálat jellegéből és céljából adódóan vevőként mindenképpen az adás-vételi szerződés megkötése előtt kérjük az eredetiségvizsgálat elvégzését!

A vizsgálat kérelmezéséhez szükséges formanyomtatványokat letöltheti ide kattintva.

 

Az eredetiségvizsgálatot követően hatósági bizonyítvány kerül kiállításra, mely 60 napig használható fel az okmányirodai ügyintézés során.

Teljes körű kárügyintézés

 Teljes körű kárügyintézés


Akár a tulajdonos/üzembentartó saját hibájából, akár más hibájából történt a káresemény (okozott kár), a Marsal Kft számos módon nyújt segítséget a bajba jutott autósnak.


Fontos tudni, hogy a káreseménykor minden esetben ki kell tölteni egy un. baleseti bejelentőt, javasoljuk, hogy ezt a formanyomtatvány (sokan kék-sárga baleseti bejelentőként ismerik) érdemes az autóban tartani. A nyomtatvány nyomtatványboltokban is beszerezhető, vagy érdemes annál a biztosítónál kérni, ahol kötelező felelősségbiztosításunk van.


A baleseti bejelentő tulajdonképpen a baleset helyszínén rögzíti a balesetben résztvevők személyét, az érintett járműveket vagy egyéb tárgyakat, s ez az alapbizonylata – amennyiben ez valamilyen biztosítást érint – a biztosító kárrendezési folyamatának. E bizonylat tartalmazza azt is, hogy a helyszínen van-e olyan fél, aki a károkozást elismeri, továbbá tartalmazza a felelős biztosítójának adatait is.


A baleseti bejelentő kitöltése utáni további fontos feladat, hogy a káreseményről – a balesetben érintettek felelősségvállaló nyilatkozata alapján – az érintett biztosítótársaságot is értesítse. Ez okozott kár esetében a károkozó felelősségbiztosítója, saját járműben okozott kár esetén, ha van casco biztosítása, akkor a casco biztosítója. A legnagyobb biztosítótársaságoknál használható kárbejelentőket ide kattintva érheti el.


A Marsal Kft a teljeskörű kárügyintézést ügyfelünk vagy a károkozó számos biztosítótársaságnál kötött biztosítás alapján vállalja. A két, jelenleg meghatározó biztosításpiaci szereplő, az Allianz Hungária és a Generali Biztosító esetén ez önálló kárfelvételi jogot is jelent, esetükben a Marsal Kft szakembere végzi el a bejelentett kár tényleges felmérését a biztosító kárszakértője helyett, mely jelentős idő megtakarítást jelent a tulajdonosnak a kárrendezés folyamatában.


A már említett biztosítóktól eltérő biztosítók esetében is természetesen vállaljuk a kárügyintézést, ezekben az esetekben az adott biztosítótársaság kárszakértőjének bevonásával történik meg a kárfelvétel és az esetleges pótszemlék is.


A teljeskörű ügyintézés alapja a járműtulajdonos/üzembentartó cégünk felé tett meghatalmazása, mely alapján a biztosítótársaság minden, a javításhoz, kárrendezéshez szükséges információt megad részünkre (esetleges önrész összege, mértéke, jogalap és fedezet) és közvetlenül felénk fizeti ki a kártérítés összegét is a tulajdonos/üzembentartó egyidejű tájékoztatása mellett. A meghatalmazással egy jelentős káresemény esetén Önnek nem jelent anyagi terhet a javítás összege még átmenetileg sem. A különböző biztosítótársaságoknál alkalmazott meghatalmazás mintákat ide kattintva tudja megnyitni.


Kárszakértőnk a különböző káresemények során a biztosítótársaságtól igényelhető egyéb kártérítési lehetőségekről is pontos, naprakész információval tud szolgálni, leggyakrabban előforduló esetként a bérautó térítésének lehetőségeit emelnénk ki.

Klíma javítás, töltés

 Klíma javítás, töltés

 

A klímaberendezés ma már szinte elengedhetetlen kelléke az autónak, de ahhoz, hogy valóban az érdekeinket szolgálja, fontos a helyes használata és a karbantartása is.


Szervizeink szinte minden, a klímaberendezés működésével kapcsolatos karbantartó munkára felkészült, így különösen a klíma feltöltésére, esetleges szivárgáskeresésre, a klímaberendezés tisztítására, fertőtlenítésére.


Hisszük, hogy Önnek is fontos az Ön és az autóban utazók egészsége, így javasoljuk, hogy a klíma tisztítását évente végeztesse el, s ezzel egyidőben javasolt a pollenszűrő cseréje is. Veszprémi szervizünkben ózonos tisztítást is végzünk, mely a jelenleg ismert technológiák közül a leg környezet- és egészségkímélőbb megoldás.


A jelenleg forgalomba kerülő autók hűtőközege már új típusú gázt tartalmaz (R134A), ennek lefejtéséhez és visszatöltéséhez használható berendezéssel is és képzett szakemberekkel is rendelkezünk pápai szervizünkben.

 

Autókozmetika

 Autókozmetika

 

Tudta, hogy minden telephelyükön kézi autóápolót is üzemeltetünk? Nem csak az átadásra váró új autók ápolását és a szervizes autók gyors külső mosását tudjuk vállalni, hanem számos egyéb szolgáltatást is kínálunk, melyek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy autójának ne csak műszaki állapotát, hanem esztétikai állapotát is meg tudja őrizni.


Szolgáltatásaink:

 •  külső mosás, belső takarítás
 •  kárpittisztítás
 •  műanyag részek (műszerfal, borítások) ápolása
 •  gumi és textilszőnyegek tisztítása
 •  bőr kárpitok ápolása
 •  üvegfelületek, tükrök tisztítása
 •  a karosszéria kisebb külső sérüléseinek polírozása
 •  alvázmosás (pápai autóápolónkban)
 •  motormosás
 •  felni tisztítás
 •  matricák eltávolítása
 •  gumihotel szolgáltatás keretében a gumiabroncsok ápolása

Autómentés

Autómentés

 

Sajnos, bárkivel előfordulhat baleset, műszaki meghibásodás, még Önnel is. Autómentőnk – mi más, mint egy e célra kialakított Opel Movano – a személyautók többségét menteni és szállítani tudja szervizeink valamelyikébe, az Ön külön kérésére más szervizbe is.

 

Az általunk nem szállítható, nagyobb saját tömegű gépkocsikra szerződött partnert tudunk segítségül hívni annak érdekében, hogy autójának javítása mielőbb elkezdődhessen. Mentse el autómentőnk telefonszámát, ha bajban van kéznél legyen: 70/4500-155.
Marsal Kft.
Opel - Suzuki márkakereskedés
Pápa - Ajka - Veszprém